BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Ahad, Ogos 15, 2010

Leka

Kelekaan terhadap sesuatu perkara membuat kita tertinggal akan perkara yg sangat penting. Perkara yg sangat diperlukan dalam hidup. Dengan kelekaan kita terpaksa menunggu masa yg lain utk perkara itu datang. Mungkin masa kita menunggu itu akan datang dan mungkin juga perkara itu tidak akan datang lagi. Kita akan di tinggalkan. Kita akan ketinggalan. Semua ini sudah menjadi kebiasaan apabila kiata leka akan perkara yg remeh temeh. Perkara yg tidak penting. Ini semua mainan dunia yg di kawal oleh mereka yg ingin kita kecundang, ingin lihat kita hanyut dengan perkara yg tidak mendatangkan faedah.
Siapakah mereka???

Selasa, Ogos 10, 2010

Situsasi Cintaku

11 Ogos 2010
1 Ramadhan 1431H

Pagi ini aku mula sahur buat pertama kali untuk bulan ramadhan tahun ini. Puasa tahun ini aku harap sama dengan tahun lepas. Puasa yg menuntut aku menahan lapar n dahaga serta perkara-perkara yg dapat membatalkan puasa.


Puasa aku harap penuh dengan keberkatan walaupun tahun ini aku seorang diri. Walaupun tahun ini aku bukan lagi seperti teman-teman aku yg ada awek o isteri. Namun apa yg penting bagi aku, hidup mesti diteruskan, bukan terus mengharap. Aku tetap bersyukur kerana masih ada insan yg ambil berat tentang diri ini.


Dalam diam-diam aku tetap terfikir tentang si dia. Betul kata orang cinta pertama memang susah nak dilupakan. Namun cinta pada maha Pencinta dan Rasul adalah cinta yg abadi. Cinta yg tiada tandingan. Cinta yg tak ada kesudahan. Cinta yg suci. Cinta yg betul-betul cinta. Itulah cinta yg aku cari selama ini.


Cinta bagi seseorang adalah berbeza. Ada yg cintakan dunia lebih dari segalanya. Ada yg cintakan tanah air lebih dari segalanya. Ada yg cintakan agama dari segalanya. Bagiku cintaku untuk semua. Aku ingat lagi ustaz masa sekolah dulu pernah kata 'jangan bercinta sampai lupa akhirat n dunia, sebab kedua-dua penting'. Kata ini lah aku akan ingat sampai tua, sampai aku khawin, sampai aku tua, sampai akhir hayatku.

Bercakap tentang siapa yg masih ambil berat tentang insan lemah ini sudah tentu sorang insan yg lihat tentang kekusutan aku. Sorang insan yg dapat lihat kekecewaan hati aku. Yg dapat agak kesedihan hati ini. Siapakah dia?? Entahlah. Biarkanlah.


Biarkan untuk seketika sebab ada benda yg lebih penting dari semua ini. Perjuagan aku yg utama bukan tentang cinta kepada seseorang sekarang ini. Mungkin lepas-lepas ini akan aku cari cinta itu. Kalau ada jodoh takkan kemana.

illuminati
illuminati ialah sebuah organisasi yg dianggotai oleh beberapa golongan yg bijak-bijak serta pandai tapi jahat malah licik yg terdapat dari pelbagai negara. organisasi imemperkenalkan NEW WORLD ORDER (NWO) dimana cita-cita mereka adalah untuk menjadi sebuah kerajaan dunia yg memerintah dan mengawal segala kejadian di muka bumi ini termasuklah ekonomi, politik. Organisasi ini diketuai oleh orang-orang ekstrimis yahudi yg kononnya bijak-pandai yg dari dulu nak balas dendam terhadap orang-orang islam.
 

Dajjal adalah 1 bentuk ideologi

teori ini mengatakan bahawa dajjal itu telah wujud pada masa sekarang dimana semua ciri-ciri yg disebut dlm Al-Quran serupa dengan ciri-ciri yg kita nampak tapi kita tak perasan.

- djjal bermata satu, benda ni kita blh rujuk pada lambang 'the all seeing eye' yg terdapat pada dollar america
- dajjal boleh bergerak seperti angin iaitu jet pejuang.
- segala pembohongan dajjal akan dipercayai semua orang, kes ni boleh dikaitkan dengan tragedi 11 september.
- dajjal boleh menyebarkan maklumat sepantas kilat, itu adalah internet

Isnin, Ogos 09, 2010

Simbol Hebrew Pada Microsoft Office

Simbol Hebrew Pada Microsoft Office

Konspirasi World Cup 2010

Konspirasi World Cup 2010