BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Rabu, Mac 23, 2011

Menjadi Pahlawan


Jika disebut tentang pahlawan, tentu ramai terbayang akan seorang lelaki gagah menggenggam sebilah pedang.
Pedang yang tajam, bersilau. Tapi bukan itu yang penulis maksudkan sebagai pahlawan. Pahlawan yang putera maksudkan adalah pejuang. Pejuang yang berjuang untuk mencapai matlamat. Tidak kisah la sama ada matlamat individu atau matlamat kumpulan. Kenapa putera cerita tentang pahlawan ini???

Sebab putera berceloteh tentang pahlawan nie dalam minggu nie sahaja, putera telah melalui peristiwa sebagai pejuang. Menjadi pejuang menawan puncak Gunung Bubu. Siap ada tawanan lagi.

Semasa mula menjejak kaki di sana. Mood pahlawan tu memang down dah. Tapi bila bayangkan keindahan puncak gunung, kepuasan dapat sampai ke puncak n ingin merasa semangat kerjasama sesama ahli. Mood berjuang tu terus membara. Kerjasama antara ahli memang tip top la. Walaupun dugaan kali ini x sehebat dugaan d gunung bintang tapi kenagan tu tetap indah. Tetap ada keunikkannya yang tersendiri.

putera selitkan juga pic yang ada agar mewujudkan kejelesan pembaca.
hahaha

Tapi sebelum bergembira di puncak, kami terpaksa menderita dengan musuh yang tidak diundang. Nak tau
 siapakah musuh itu...........bayangkan lah.....

tidur bersama pacat di malam hari..berjalan bertemankan pacat di siang hari...

tapi dengan kecekalan serta semangat pahlawan, kami di bayar dengan keindahan ciptaan yang Maha Esa.Kepuasan terpancar di setiap wajah kami. Alhamdulillah...........


0 ulasan: